Over mij

Mijzelf voorstellen heb ik altijd al moeilijk gevonden. Iedereen vertelt dan over zijn hobbies, broers of zussen en huisdieren. Op die manier leer je elkaar kennen, zeggen ze dan. Ik heb het altijd al zinvoller gevonden om te praten over mijn dromen en ambities, over ervaringen en herinneringen. Mijn brein heeft altijd al op een andere manier dan dat van de normale tiener gewerkt. Zij die aardrijkskunde het verschrikkelijkste vak ter wereld vinden, en het nut niet zien van het studeren van de hoofdstukken over de actualiteit bij cultuurwetenschappen.

schermafbeelding-2017-01-24-om-19-12-26

Dankzij deze tekst heb ik mijzelf voorstellen weer wat kunnen uitstellen. Dus wie ben ik? Eerlijk gezegd, dat weet ik zelf amper. Ik kan allemaal kleine dingen vertellen over mij, zoals het feit dat ik gek ben op thee, dat ik graag vegetariër wil zijn maar het nooit kan volhouden en dat ik val op buitenlandse jongens. Maar de vraag is of je dan wel de echte Eva leert kennen. Want ondanks alles, ondanks dat jij aan de andere kant van het computerscherm zit, gaan wij samen op reis. En ik kan me best voorstellen dat jij je reiscompagnon graag wat beter leert kennen. Ik heb daarom enkele vragen beantwoord die je wat inzicht moeten geven in de persoon die ik ben.
In 1997 ontdekte Arthur Aron dat mensen op elkaar verliefd kunnen worden door het beantwoorden van onderstaande 36 vragen. Ik veronderstel dat je dus ook bevriend kan worden door deze vragen te beantwoorden. We nemen de proef op de som.
Hier volgen de 36 vragen:

Reeks 1
1. Met wie zou je graag eens tafelen?
Frida Kahlo
2. Zou je beroemd willen zijn? In welke mate?
Ik zou wel eens een bekende actrice of zangeres willen zijn, of een bekende mensenrechtenactiviste of journaliste, maar niet langer dan een week. Ik weet nu al dat de onophoudelijke media-aandacht en de paparazzi me snel zullen tegensteken.
3. Bereid je een telefoongesprek soms voor? Waarom?
Ja, meestal wel. Ik haat telefoneren en skypen, het is een vorm van converseren waar ik echt geen fan van ben. Ik word dan ook snel zenuwachtig als ik iemand formeel moet bellen. Het is dus al voorgevallen dat ik op voorhand nadenk over wat ik ga zeggen.
4. Hoe ziet je perfecte dag eruit?
Ronddwalen in de wonderlijke natuur van Nieuw Zeeland, met geweldig gezelschap natuurlijk!
5. Wanneer heb je voor het laatst gezongen in je eentje? Of voor iemand anders?
Ongeveer 2 minuten geleden? Ik zing echt ontzettend veel, en vals, jammer genoeg.
6. Stel: je wordt negentig en mag kiezen om de 60 laatste jaren van je leven door te brengen met het lichaam of het verstand van een 30-jarige. Wat zou je kiezen?
Ik zou kiezen voor het lichaam. Het lijkt me verschrikkelijk om nog zo veel ideeën en dromen te hebben maar gewoonweg niet in staat te zijn om ze waar te maken.
7. Heb je een bepaald voorgevoel over hoe je zal sterven?
Als een held. Lol.
8. Noem drie dingen wat jij en ik gemeen hebben.
Aangezien jij iedereen is, zal ik zeggen: we ademen, we dromen en leven. Hoewel niet iedereen echt leeft, sommige mensen bestaan alleen maar. Ik neem nu maar even aan dat iedereen die deze blog leest over een gezonde hoeveelheid avontuur en initiatief beschikt.
9. Waar ben je het meest dankbaar voor in het leven?
Mijn ouders, omdat ze me de kans geven om te reizen en mezelf te ontdekken op mijn eigen tempo.
10. Zou je iets veranderen aan de manier waarop je bent opgevoed?
Absoluut niet. Hoewel, een gezin waar de ouders getrouwd zijn het helemaal perfect zou gemaakt hebben. Maar ja, liever gescheiden maar wel gelukkige ouders dan getrouwde maar steeds ruziënde ouders.
11. Vertel je levensverhaal zo gedetailleerd mogelijk aan je gesprekspartner. Je hebt hiervoor 4 minuten tijd.
*LEES AL MIJN BLOG BERICHTEN. JE HEBT VIER MINUTEN. START.*
12. Als je morgen wakker kan worden met een bijzondere gave, welke gave zou je dan willen?
Tijdreizen lijkt me helemaal geweldig, maar teleporteren ook. En mensen laten doen wat ik wil, en onzichtbaar zijn, en gedachten lezen, en vliegen, en eten zonder te verdikken,…

Reeks 2
13. Stel: je hebt een kristallen bal. Wat zou je willen weten over je toekomst?
Zal ik gelukkig zijn?
14. Waarvan droom je al lang? Waarom heb je het nog niet gedaan?
Een jaar lang rondtrekken met een campervan door Nieuw Zeeland. Jammer genoeg zit ik momenteel op de universiteit, dat maakt een jaar naar Nieuw Zeeland verhuizen best wel moeilijk.
15. Wat is het mooiste dat je ooit hebt bereikt?
Ik heb een aantal ongelofelijke vrienden gemaakt de afgelopen paar maanden, de banden die ik met hen gesmeed heb zijn een verwezenlijking waar ik voor de rest van mijn leven dankbaar voor zal zijn. ik heb ook eens een heel seizoen van mijn favoriete serie uitgekeken op 24 uur…
16. Waar hecht je het meeste belang aan in een vriendschap?
Oprechtheid.
17. Welke herinnering koester je het meest?
Mijn vakantie in Senegal en Thailand, de tijd die ik heb kunnen doorbrengen in Zuid Afrika en de moeder-dochter momenten die ik beleefde in New York.
18. Wat is je ergste herinnering?
Op 3 maart 2015 is Pluisje, dat kat van mijn broer gestorven. Na negen mooie jaren werd haar het leven ontnomen bij een aanrijding met een auto op amper 5 meter van ons huis. Uit het oog, maar niet uit het hart. We zullen haar nooit vergeten.
19. Stel: je sterft over een jaar. Wat zou je willen veranderen aan de manier waarop je nu leeft. Waarom?
Ik zou naar school blijven gaan, omdat ik ervan hou om nieuwe dingen te leren, maar ik zou stoppen met deadlines en examens zodat ik meer tijd heb om de wereld te ontdekken na de lessen.
20. Wat betekent vriendschap voor jou?
Een oprechte, sterke, open band hebben met iemand die je leven verrijkt.
21. Welke rol spelen liefde en affectie in je leven?
Ik hecht erg veel belang aan banden smeden met anderen, tijd doorbrengen met familie en vrienden en een betekenis proberen geven aan het leven van zoveel mogelijk mensen.
22. Noem vijf positieve eigenschappen op van je partner.
*IK HEB MIJN LEZERS ALS PARTNERS BESCHOUWD*
Het zijn trouwe lezers, ze sturen verrassende en hartverwarmend mails, ze steunen mij, ze geven mij de kans om mezelf te leren kennen en ze zijn geïnteresseerd.
23. Hoe close is je familie? Verliep je kindertijd vrolijker dan die van andere mensen?
Mijn familie is redelijk close, denk ik. Ik groeide vrolijk op, ik ben een vrolijk iemand, maar ik denk niet verrassend vrolijker dan anderen. We hadden onze problemen in het gezin, maar zijn daar als een familie uit gekomen. Er zijn natuurlijk genoeg mensen die een minder fijne jeugd hadden…
24. Hoe is de relatie met je moeder?
Mijn moeder is een van mijn beste vriendinnen!

Reeks 3
25. Vertel drie echte wij-verklaringen. Bijvoorbeeld: ‘we zitten nu in deze kamer en…’
Euh.. Pas?
26. Vervolledig deze zin: ‘ik wou dat ik iemand had die…’
Ik wou dat ik iemand had die mijn drang naar het onbekende deelt.
27. Als je beste vrienden wordt met je partner, wat zij die dan moeten weten?
Ik snap deze vraag niet helemaal, maar ik vermoed dat die ‘zij’ een ‘zou’ moet zijn. Als jij dat anders ziet, reageer dan gerust.
Anyway, wat zou die dan moeten weten? Ik denk dat mijn partner er bewust van moet zijn dat ik niet van plan ben om op 1 dezelfde plek te blijven wonen.
28. Vertel eerlijk aan je gesprekspartner waarom je hem/haar graag hebt. Zeg dingen die je niet zou zeggen aan iemand die je pas hebt ontmoet.
Ook deze vraag sla ik over, sorry jongens!
29. Deel een beschamende ervaring met je partner.
Ik heb een enorme, irrationele angst voor vogels die me al meerdere keren in verlegenheid heeft gebracht.
30. Wanneer heb je voor het laatst gehuild in je eentje? Of in bijzijn van iemand anders?
Op het vliegtuig op terugweg van Zuid-Afrika, toen besefte ik dat ik de familie Maree misschien nooit meer zal zien, hoewel die kans klein is, en dat ik terugkeerde naar mijn leven in België.
31. Vertel waarom je je gesprekspartner nu al graag hebt.
Omdat je me niet onderbreekt. Lol.
32. Wat is te serieus om grapjes over te maken?
Ik denk dat humor over elk onderwerp moet kunnen. Niets is te serieus, het is gewoon een kwestie van smaak. Dat gezegd zijnde moet je je er wel van bewust zijn dat je met het delen van je mening andere mensen kan kwetsen.
33. Stel: je sterft vanavond en kan niemand iets laten weten. Wat zou je nog met je naasten willen delen?
Ik ben iedereen dankbaar dat ze me de kans gegeven hebben om mezelf te zijn, en mij te steunen in de persoon die ik ben.
34. Stel: je huis vliegt in brand. Je kan je dierbaren en dieren redden, maar welk item zou je meenemen? Waarom?
Mijn laptop omdat ik nog steeds geen back-up gemaakt heb!
35 . Stel: een familielid sterft. Welke dood zou het meest bij je losmaken. Waarom?
Mijn oma, omdat ik zo veel aan haar heb gehad. Ze is een van mijn beste vriendinnen en ik hou zo veel van haar. Soms denk ik dat ik dat niet genoeg laat merken. Bij deze, ik hou van je oma!
36. Vertel een persoonlijk probleem aan je gesprekspartner en vraag zijn of haar advies. Praat over het gevoel dat het probleem je bezorgt.
Ik weet nog steeds niet wat ik volgend jaar wil studeren. Ik twijfel tussen politieke wetenschappen, sociologie en geschiedenis, maar de kans zit er nog steeds in dat het iets totaal anders wordt. Als mensen mij vragen wat ik wil studeren antwoord ik dus dat ik het nog niet weet, maar dat ik me geen zorgen maak. Dat ik nog genoeg tijd heb. De waarheid is echter dat ik me wel wat zorgen maak. Wat als ik het nog niet weet als ik terug kom uit Bali? Wat als ik de verkeerde keuze maak en na een jaar wil veranderen van richting?
Ik kan er niet tegen om te laat te zijn, en ik heb een absolute hekel aan andere mensen die te laat zijn. Ik kom liever twee minuten te vroeg, zodat ik nog even moet wachten in de auto, dan dat ik twee minuten te laat ben. Ook met keuzes maken ben ik normaal vroeg. Ik weet lang voor de beslissing effectief gemaakt moet worden wat ik zal kiezen. Ik ben normaal ook zeker van mijn keuze, en blijf er ook bij. Nu dus niet, en dat schrikt me wel wat af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s