How to: safari’s voor dummies

Je hebt een vliegtuigticket naar Afrika geboekt en nu kan de pret beginnen! Wat ga je doen? Op safari, uiteraard! Maar… hoe is dat nu echt, op safari gaan?

Safari’s zijn een geweldige manier om de Afrikaanse natuur en dieren wat beter te leren kennen. Als je nog nooit op safari bent geweest is het een heel avontuur, en kan je een aantal dingen wel eens over het hoofd zien. Geen paniek, met onderstaande tips wordt jouw eerste safari vast en zeker geweldig!

In de safari wereld bestaan verschillende concepten: zo kan je een auto huren en zelf door het nationaal park rijden, of via een reisorganisatie een safari boeken en rondgereden worden door een gids. In beide gevallen komt een safari neer op een hele dag in de auto zitten, draag dus kleren die comfortabel genoeg zitten, maar nog steeds modieus zijn voor op de vele foto’s die je ongetwijfeld zal maken. Denk er ook aan dat het ’s nachts erg afkoelt. Een trui of sjaal is dus geen overbodige luxe!

DSC_1284

Rij je zelf met de auto, tank dan voor je het park binnenrijdt. Meestal is er een tankstation voorzien aan de hekken van het park, maar eens je binnen bent kan het wel een tijdje duren vooraleer je nog eens kan bijtanken. Koop in het winkeltje ook genoeg snacks en water, in nationale parken is het vaak erg warm overdag, welke tijd van het jaar het ook is, maar ’s avonds koelt het erg af. Door de airco in de auto droog je ook sneller uit, blijven hydrateren is de boodschap!
Een roadtrip is nooit compleet zonder soundtrack. Zet wat leuke muziek op, maar zing niet mee uit volle borst: we willen het Afrikaanse wildlife niet verstoren met ons kattengejank.

Als je rond gereden wordt door een gids in het park, gebeurd dat vaak in open jeeps; daardoor heb je namelijk een beter zicht over het landschap. Door die open jeeps zit je in de volle zon, vergeet dus zeker geen zonnecrème en neem ook een pet of hoed mee om een zonneslag te voorkomen. Petten en hoeden zijn ook altijd handig om je warrige haar te verbergen!

Vergeet zeker geen verrekijker, want een grote steen in de verte lijkt zonder verrekijker verdacht veel op een olifant.
Verwacht ook niet dat om elke hoek en achter elke struik een nieuw dier op je wacht. Soms kan het wel een tijdje duren voor dat je weer iets spot. Geniet dan van het uitzicht en voor je het weet maak je weer iets nieuws mee.

DSC_1384

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s