#WhyWeNeedFeminism

Feminisme gaat niet over vrouwen “speciale rechten” geven, het gaat over vrouwen dezelfde rechten geven die mannen al hebben. Kan je één feministische eis opnoemen die nog niet van kracht is bij de mannen?
Wij, feministen, vragen niet om iets dat mannen nog niet hebben. Wij, feministen, strijden voor een samenleving waar ons gender niet tegen ons gebruikt zal worden op zowel economisch, politiek en sociaal vlak.

Wij hebben feminisme nodig omdat het lichaam van vrouwen nog steeds als een lustobject wordt gezien. Wij hebben feminisme nodig omdat, in plaats van mannen te leren geen misbruik te maken van vrouwen, de samenleving vrouwen leert zich schuldig te voelen over het feit dat ze die mannen in de verleiding brachten. Wij zijn verplicht om te geloven in feminisme omdat er nog steeds te veel landen zijn waar vrouwen besneden worden en waar verkrachting binnen het huwelijk niet strafbaar is.

Wij hebben feminisme nodig omdat wij vrouwen de helft van de wereldbevolking vertegenwoordigen, maar toch amper vertegenwoordigd worden in de politiek. Wij hebben feminisme nodig omdat theoretisch gezien mannen en vrouwen gelijke kansen krijgen op de werkvloer, maar de loonkloof tussen mannen en vrouwen nog steeds bestaat. Wij hebben feminisme nodig omdat meisjes vaak bewust gedemotiveerd worden op vlak van onderwijs, en het in sommige gevallen zelfs kan leiden tot doodsbedreigingen.

Wij hebben feminisme nodig omdat onze looks en kledingstijl te vaak gebruikt worden als referentiepunt in plaats van onze ideeën en daden. Wij hebben feminisme nodig omdat een seksueel actieve vrouw wordt bestempeld als negatief, terwijl een seksueel actieve man als positief bestempeld wordt. Wij hebben nood aan feminisme omdat een mening hebben én vrouw zijn je een slachtoffer maakt van misbruik en geweld.

Wij hebben nood aan het feminisme omdat als een jongen beschuldigd wordt van een “bitch” of een ‘meisje” te zijn, dat wordt gezien als een negatief iets, als een belediging. Het is een teken van zwakte en nutteloosheid, terwijl “grow some balls” of “man up” gebuikt wordt om moed en kracht te verwoorden. Wij hebben nood aan het feminisme omdat in sommige landen vrouwen geacht worden een deel van hun persoonlijkheid achter te laten door van achternaam te veranderen wanneer ze een man huwen.

Wij hebben nood aan feminisme omdat het me niet zou verbazen om negatieve reacties te krijgen over deze post, hoewel ik denk dat ik niets geschreven heb om zo’n reacties uit te lokken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s