Kick those bad habits!

Ik geloof dat weten wat je niet wilt doen en die dingen vermijden net zo belangrijk is als weten wat de dingen zijn die je wel wil doen. Dus, bij dezen…

De 10 dingen waarmee je vandaag nog moet stoppen.

10. Stop met dingen enkel te willen
Het is makkelijk om verstrikt te raken in de drang naar steeds meer nieuwe dingen. Steeds meer kleren, steeds meer schoenen, steeds meer make-up. In de loop van mijn beknopte leven heb ik geleerd dat als ik stop met het willen van dingen en in plaats daarvan mijn inspanningen en energie op het hunkeren naar (en vinden van) ervaringen richt, ik veel meer groei dan ik ooit heb van durven dromen.

9. Stop met zeuren
Soms gebeuren er dingen die je niet had zien aankomen. Soms valt iets tegen en soms moet je iets doen tegen je zin. Maak er het beste van in plaats van heel de dag te zeuren. Door de nadruk te leggen op het feit dat je het niet leuk vindt, gaan anderen ook gedemotiveerd raken. Ontsnappen uit die neerwaartse spiraal is niet altijd makkelijk. Wees dus gewoon positief en voor je het weet ben je wel heel veel plezier aan het maken!

8. Stop met wachten
Maak van 2015 een jaar van doen, niet alleen maar van dromen. Men zegt dat je je dromen moet waarmaken, niet gewoon dat je dromen moet hebben. In plaats van op te scheppen over al je plannen waarvan nooit iets in huis komt, schep op over dingen die je effectief doet. Plannen maken is leuk, maar ze verwezenlijken is zo veel leuker. Stop dus met alles op de lange baan te schuiven en onderneem actie!

7. Stop met vast te houden aan het verleden
Je kunt een volgend hoofdstuk niet starten als je het voorgaande hoofdstuk blijft herlezen. Blijf jezelf daarom oude fouten niet kwalijk nemen. We maken allemaal fouten, maar je bent niet de fouten die je gemaakt hebt.

6. Stop met alle touwtjes in handen te willen hebben
Laat anderen hun eigen beslissingen nemen en respecteer die ook. Je zal het niet altijd eens zijn met iedereen, maar vertrouw erop dat ze oud genoeg zijn om hun eigen beslissingen te nemen. Iedereen loopt wel eens met zijn gezicht tegen de muur, en vaak is dat juist hetgeen dat je nodig hebt om weer vooruit te gaan. 
Het heeft geen zin om je te blijven opwinden over dingen die jij niet kan veranderen. Roei met de riemen die je hebt, en zing een vrolijk lied terwijl je dat doet.

5. Stop met tijd door te brengen met de verkeerde mensen
Het leven is te kort om je tijd te verdoen met mensen waar je niet gelukkiger van wordt. Je echte vrienden maken tijd en ruimte voor jou, je moet niet vechten voor een plek. Bovendien is geen gezelschap, beter dan slecht gezelschap.

image
4. Stop met de successen van anderen te vergelijken met die van jou
Niet iedereen heeft dezelfde talenten, ambities en doelstellingen, gelukkig maar, en niet iedereen hecht evenveel waarde aan dezelfde dingen. Maak je niet druk over het feit dat je beste vriendin promotie heeft gemaakt en jij nog altijd onderaan de ladder staat. Als jij niet carrière gericht bent, is het afwerken van dat ene schilderij veel waardevoller dan promotie maken.

3. Stop met te vertrouwen op karma
Soms moet je het heft in eigen handen nemen.

2. Stop met je anders voor te doen dan je werkelijk bent
Er zullen altijd mensen zijn die mooier, slimmer en grappiger zijn dan jij, maar dat betekent niet dat jij onbelangrijk bent. Verander jezelf dus niet om beter te passen bij iemand anders. Men moet je maar nemen zoals je bent, en als ze dat niet doen zijn die mensen niet de moeite waard.

1. Stop met overal een wedstrijd van te maken
Ik zal het niet ontkennen, de beste punten halen op een toets is leuk, maar dat is niet wat echt telt in het leven. Soms hebben mensen gewoonweg beter gewerkt dan jij en hebben ze daarom de overwinning verdiend, heb daar dan vrede mee. Nog makkelijker: zie het leven niet als een wedstrijd, maar als een spel. Soms win je, soms verlies je, maar je blijft wel even goede vrienden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s